במציאות הכלכלית של ימינו הצורך לשלב בין עבודה ולימודים ולג'נגל בין שני הדברים בהצלחה הופך לאתגר עבור רבים מאיתנו. אנחנו נאבקים לחלק את היום בין משימות הלימודים ובין התחייבויות העבודה ומרגישים לפעמים שאין לנו איזון. במקרים רבים, הסיבוב שלנו באקדמיה מתקיים בתקופות מאוחרות יותר בחיים, אז העבודה היא כבר חלק משגרת היום והלימודים הופכים לעוד משימה בתוך החיים.
אז איך משלבים עבודה ולימודים בצורה שתאפשר לנו להצליח בשתי המשימות ולחזור הביתה עם אוויר לנשימה? קבלו חמישה טיפים מנצחים מאיתנו איך להתמודד עם מטלות, סיכומים ועבודות בדרך אל התואר לצד המחוייבות והדרישות של מקום העבודה.
1. תכנון לימודים
תכנון בהתאמה אישית של מסגרת ומשך הלימודים: בגלל הצורך הגובר בקרב סטודנטים למצוא עבודה כבר בתקופת הלימודים, מאפשרים היום המוסדות האקדמיים בארץ ובעולם תוכניות אווריריות יותר, שעוזרות לשלב בין שני הדברים מבלי לקרוס.
תכנון מוקדם של משך וזמן הלימודים, בחירה בלימודי ערב נוחים יותר או פריסה ארוכה יותר של שנות הלימוד תאפשר למי שצריך לשלב בין הקריירה ובין האקדמיה ליצור איזון בריא בין משימות העבודה ומשימות הלימודים ולעבור את תקופת התואר בלי מלחמת התשה. בכל המוסדות כיום אפשר לקבוע פגישה עם יועץ לימודים שמסייע ליצור את התוכנית האופטימלית לכל סטודנט לפי דרישות העבודה שלו.
2. שילוב של לימודים פרונטלים ומתוקשבים
לימודים היברידיים הם למעשה שילוב של לימודים פרונטלים ומתוקשבים, וזה אחד הדברים הטובים שיצאו מסגרי הקורונה הוא הלימוד ההיברידי. במכללות ואוניברסיטאות רבות מאפשרים לסטודנטים להתחבר לשיעור מנוחות המחשב בבית או בעבודה ולצפות במרצה מבלי להיות נוכחים בכיתה. השילוב של הלמידה ההיברידית עם עבודה היברידית, שבהרבה חברות ועסקים מתאפשרת לפחות ביום אחד בשבוע, הופכת את השילוב בין השניים להרבה יותר קל ביומיום.
בחלק מהאוניברסיטאות אפילו מעלים סיכומים לשיעור לאתר סגור בו מועברים השיעורים וכך אפשר לעבוד וללמוד מהבית, בחלוקה נכונה ומתאימה של סדר היום.
3. כמה שפחות קורסים עם נוכחות חובה
קורסים בלי נוכחות חובה בשיעור הם טיפ מרכזי למשלבים לימודים ועבודה. הלמידה ההיברידית חוסכת את הנוכחות הפיזית, אבל מה עם רישום הנוכחות בכללי? גם בנושא הזה יש טיפ זהס: אפשר להירשם לקורסים שלא דורשים נוכחות חובה בשיעורים. ההרצאות והשיעורים מוקלטים ומועלים לאתרים סגורים או נשלחים ישירות לסטודנט לצפייה וכך ניתן להשלים את החומר הנלמד בשעות הפנויות אחרי העבודה. אמנם ברוב המוסדות הסיכוי למלא את כל המערכת בקורסים ללא נוכחות חובה הוא נמוך, אבל כמה שיותר קורסים כאלה יקלו עליכם לסדר את הלו"ז הצפוף של החיים שלכם.
בנוסף, לצד לימודים אקדמיים לתואר, קיימים היום אינספור קורסים ללימודי תעודה הנלמדים באופן עצמאי בקצב של כל סטודנט ואינם דורשים נוכחות בכלל. משרד העבודה, האקדמיה של גוגל וגופים אחרים מציעים מגוון עצום של קורסים ללמידה עצמאית במגוון רחב של תחומים מקצועיים בלי נוכחות חובה.
4. לא לוותר על יומן
משבצות עבודה ולימודים מסודרות ביומן – בתכנון שבועי: הדרך לשילוב בין עבודה ולימודים עוברת דרך היומן. תכנון מוקדם של השבוע בהתאם לדרישות הלימודים והמשימות בעבודה, עבודה מול יומן מסונכרן וקביעת משבצות זמן קבועות לאורך השבוע ללימודים, לפי הצורך – כל אלו יקלו משמעותית על השילוב בין הדברים.
באמצעות סידור היומן בתחילת כל שבוע בהתאם לדרישות הלימודים והעבודה, אפשר ליצור שגרה שבה לכל דבר יש מקום. הישיבה מול היומן בשקט, לפני שהלחץ והבלגן של השבוע מתחילים וסידור היומן לפי סדר העדיפויות, מספקת תחושת רוגע ואיזון. הכל פתיר כשמתבוננים על השבוע לפני שהוא מתחיל ומוצאים בתוכו תחנות ללמידה, לקריאת סיכומים או להשלמת משימות בעבודה.
5. להקל על עצמכם כמה שאפשר במטלות ללימודים
אחד הדברים שדורשים הכי הרבה זמן בתקופת הלימודים הוא קריאת מאמרים, מחקרים וחומרי לימוד נוספים. היום, בזכות קסם האינטרנט, אפשר למצוא סיכומים למאמרים בנושאים רבים ולחסוך זמן קריאה. שימוש בסיכומים למאמרים יכול לחסוך לכם שעות רבות כל שבוע.
האינטרנט מאפשר חיפוש פשוט של סיכומים של מאמרים ספציפיים שנדרשים לקריאה או לקרוא תמצות של המאמרים לפי נושא המחקר. אתרים רבים מספקים סיכומי מאמרים שנכתבו בעצמם על ידי סטודנטים ובוגרים של תחומי הלימוד המבוקשים, מה שהופך את הסיכום לאיכותי ומדויק.
אפשר לשלב לימודים ועבודה ולהשאר שפויים
העולם משתנה ואיתו גם אפשרויות הלימודים והקורסים המוצעים לנו בארץ ובעולם. היום יותר קל לשלב בין הצורך בעבודה ובפרנסה קבועה והרצון ללמוד ולהתפתח. תכנון מוקדם וניצול האפשרויות הקיימות היום בעולם האקדמי ללימודים גמישים ומותאמים, שימוש בקיצורי דרך להקלה בעומס מטלות כמו סיכומי מאמרים איכותיים, והקשבה לקצב וליכולות שלנו – הם הדברים שהופכים את שנות הלימודים המשולבות בעבודה לשנים קצת יותר מאוזנות ונוחות; ובמקרה של הורים – אלו דברים הכרחיים ממש.